Vad är smittfri HIV?

Fler och fler som lever med hiv blir nu äldre, och de kommer att söka vård hos dig. Vet du det du behöver veta om hiv idag?

Dagens hivmediciner är så effektiva att hiv gått från dödsdom till kronisk sjukdom. Personer som lever med hiv skaffar barn, har relationer och åldras som alla andra. Det innebär också att de kan behöva besöka hälso- och sjukvården som alla andra. Gamla föreställningar och okunskap lever dock kvar.

Inför Internationella aidsdagen bjuder Smittskyddsenheten i Region Sörmland tillsammans med Kunskapsnätverket hiv/STI Mellansverige och Posithiva Gruppen in anställda inom hälso- och sjukvården in till webbinarium vid två tillfällen. Syftet är att öka kunskapen och medvetenheten om hiv hos personal inom hälso- och sjukvården samt bana väg för ett gott omhändertagande och bemötande av personer som lever med hiv. Webbinariet är kostnadsfritt och ges vid två tillfällen i november.

Målgrupp: Sjuksköterskor, undersköterskor, läkare, kuratorer, psykologer, tandsköterskor, tandhygienister, tandläkare samt andra berörda inom regional och kommunal hälso- och sjukvård.

Gratis webbinarium via Zoom:
23 november kl. 09:00-12:00
29 november kl. 13:00-16:00

Anmälningslänk:
Anmälan till 23 november
Anmälan till 29 november

Frågor? Kontakta Kajsa Saleem 

TCNM