Tryfonas Pitsillos, forskare och en blå textplatta med texten
29 augusti 2023

Ansök om forskningsmedel

Nu har höstens ansökningsomgång för forskningsmedel öppnat. Alla som är anställda inom Region Sörmland eller hos privata vårdgivare med avtal med Region Sörmland har möjlighet att ansöka senast 6 oktober.

- En av Centrum för klinisk forsknings huvuduppgifter är att stimulera, underlätta och samordna klinisk, patientnära forskning samt forskning vars målsättning är att uppnå ny kunskap för att regionen ska kunna arbeta mer sjukdomsförebyggande, säger Petri Olivius, forskningsdirektör i Region Sörmland och forskningschef på Centrum för klinisk forskning.

Två gånger per år delas forskningsmedel ut, totalt ca 16 miljoner kronor (siffra från 2021).

Grattis Tryfonas!

Tryfonas Pitsillos är en av våra medarbetare som forskar med stöd från Centrum för klinisk forskning. På Nordic Sleep Conference i Reykjavik/Island tidigare i år vann Tryfonas priset The Young Investigator Award för sin forskning om hur sömn och sömnmönster påverkar graviditeten, den gravida kvinnan, barnet och barnets långsiktiga hälsa. Forskningen genomförs vid Institutionen för Kvinnors och barns hälsa på Uppsala universitet.

- Jag har en delad tjänst och ägnar 30% åt forskningen. Det är möjligt tack vare stödet från Centrum för klinisk forskning. De täcker upp min lön de dagar jag fokuserar på forskningen. Utan stöd från Region Sörmland hade forskningen inte varit möjlig!

Att belönas med The Young Investigator Award är hedrande.

- Självklart är jag väldigt stolt över priset, men det bästa med vinsten är att forskning för kvinnor hörs och syns på en internationell nivå, säger Tryfonas Pitsillos.

Ansök om forskningsmedel på reseachweb.org.

UDP7