16 december 2021

Digital kostnadsfri föreläsning om självmord

Jul och andra storhelger innebär tyvärr en ökad risk för självmord. Men det finns hjälp att få. Region Sörmland och FoU Sörmland anordnar den 21 december och 4 januari digitala föreläsningar och frågestunder. Att bry sig kan vara en livräddande insats.

- Vi vet att många självmord begås kring storhelgerna jul och nyår. Ofrivillig ensamhet och tid utan gemenskap i kombination med andra faktorer kan tyvärr vara utlösande. Att visa omtanke gör därför stor skillnad, säger Mari Kampf Westerberg, divisionschef divison psykiatri och funktionshinder.

Region Sörmland och FoU i Sörmland anordnar i december och januari gratis digitala föreläsningar och frågestunder för att öka kunskapen och slå hål på myterna som finns kring suicid.

Föreläsningarna ges av föreningen Suicid Zero och är öppna för alla som är 18 år och äldre. Hur man kan upptäcka tecken på psykisk ohälsa och hur man kan prata med någon som har det svårt är områden som tas upp i föreläsningarna.

Varmt välkommen att vara med! Tipsa gärna vidare till kollegor eller andra i din omgivning som du tror att föreläsningen skulle vara bra för.

Välj mellan datumen:

21 december 2021 kl 18:00-19:30
4 januari 2022 kl 18:00-19:30

Föreläsningarna hålls via denna zoomlänk: https://us02web.zoom.us/j/86476952654

Om du vill få ett påminnelsemejl, anmäl dig här!

Information om föreläsningarna finns också på Facebook. Du hittar det här:

YNRD