22 mars 2019

Lättare att ta del av 1177.se

Det ska bli ännu lättare att ta del av kvalitetssäkrade råd och fakta om hälsa och vård på 1177.se. Den 27 mars får 1177.se ett nytt utseende, kommer vara bättre anpassad till användning i mobiltelefon och till lagstadgade krav på tillgänglighet för personer med olika funktionsnedsättningar. Sedan årsskiftet finns all information om vård och behandling i Sörmland på 1177.se.

På 1177.se samlas kunskap och tjänster inom hälsa och vård från alla Sveriges regioner. Innehållet på 1177.se kvalitetssäkras av en redaktion och faktagranskas av läkare, sjuksköterskor och andra experter från hälso-och sjukvården. På 1177.se hittar du också kontaktuppgifter till alla Sveriges vårdmottagningar och du kan logga in och till exempel förnya recept och läsa din journal.

Innehållet kommer i stort sett vara samma som tidigare, både nationellt och regionalt, men med en ny design på en ny modern webbplattform. En ny användarvänlig navigationsstruktur gör det lättare att hitta rätt i sajtens omfattande innehåll.

Fortsätt gärna länka till 1177.se – nya länkadresser

I samband med ny navigeringsstruktur har alla sidor fått en ny webbadress. Det innebär att ni som har länkar till 1177.se behöver ändra dem. Det gäller såväl länkar till artiklar som sidor med mottagningsinformation. De gamla adresserna fungerar en tid framöver men det är ändå bra att se över länkarna så snart som möjligt.

Observera att nedanstående funktioner inte längre kommer att finnas kvar på 1177.se efter den 27 mars – ta bort eventuella länkar till dessa sidor.

• Anonym frågetjänst - Fråga 1177 (tidigare länkadress: 1177.se/Stall-en-anonym-fraga)– stängs i samband med lansering av nya 1177.se enligt ett tidigare beslut av Inera som förvaltar 1177.se.
  • Barnavdelningen - interaktiva bildspel/ filmer för barn– Tjänsten stängs eftersom den är byggd på gammal teknik som inte stöds av moderna webbläsare. (Tidigare länkadress: 1177.se/barnavdelningen)

Hjälpmedelstjänsten - där man kan se och läsa om vilka hjälpmedel olika regioner och kommuner erbjuder - är tillfälligt nedstängd och kommer tillbaka i ny form senare under 2019. (1177.se/hjalpmedel)

För frågor kring 1177.se, innehåll och länkning kontakta Ineras kundservice

DBBF