Aktuellt Samverkanswebben

 • 23 november 09:01

  Vårdkontakt Direkt utökas med nya tjänster för länets invånare

  Den 23 november lanseras två nya funktioner i Region Sörmlands digitala vårdtjänst Vårdkontakt Direkt. Den ena är att patienter nu kan förnya sina recept denna väg. Den andra nyheten i Vårdkontakt Direkt är att invånare själva kan skicka in en förfrågan om att få fysisk aktivitet på recept (FaR).

 • 22 november 09:48

  Antibiotika räddar liv – använd den rätt!

  Den 18:e november inleds den internationella antibiotikaveckan (World Antimicrobial Resistance Awareness Week) och temat för året är ”Tillsammans förhindrar vi antimikrobiell resistens”. Antibiotika är ett av världens viktigaste läkemedel och räddar tusentals liv varje dag. Men överanvändning av antibiotika har fått resistenta bakterier att sprida sig snabbt i världen och beskrivs av många som ett av vår tids största hälsohot.

 • 24 oktober 11:22

  Höstens luftvägsvirus är här – informera riskgrupper om vaccination

  – Fallen av covid-19 har börjat öka i Sörmland och vi börjar även se fall av influensa. Därför är det viktigt att de som rekommenderas vaccin tar det när det erbjuds, säger smittskyddsläkare Malin Enarsson.

 • 20 september 10:35

  Ny rekommendation om vaccination mot pneumokocker

  I Sörmland erbjuder vi kostnadsfri vaccination mot pneumokocker för medborgare som är 65 år eller äldre. Kostnadsfri vaccination gäller även patienter med vissa kroniska sjukdomar eller risktillstånd. Nu finns ett nytt nationellt vaccinationsprogram mot pneumokocker för riskgrupper.

 • 18 september 11:16

  Ny version av Hjälpmedelscentralens sidor på samverkanswebben!

  22 september uppdaterar våra webbsidor för att förbättra användarupplevelsen för dig som besökare.

Föregående