Aktuellt - samverkanswebben

• 26 november 14:00

Planerat driftstopp i e-recepttjänsten natten den 27 – 28 november

Med start klockan 20.00 på lördagen den 27 november 2021 genomför E-hälsomyndigheten ett planerat driftstopp som bland annat berör e-recepttjänsten. Det väntas vara klart senast klockan 11.00 söndag den 28 november.

• 24 november 09:30

Influensavaccinering av vårdpersonal uppskjuten till vecka 49

Influensavaccineringen av vårdpersonal är uppskjuten till vecka 49. Detta på grund av att det fortfarande är en stor efterfrågan på influensavaccinet i de prioriterade riskgrupperna.

• 29 oktober 11:23

Bokning av dos 3 öppnar för fler grupper 1 november

Region Sörmland öppnar vaccinationsbokningen för en tredje dos vaccin mot covid-19 för två nya grupper. De som är födda 1956 eller tidigare eller är anställd vid SÄBO, kommunal hemtjänst eller hemsjukvård kan börja boka tid den 1 november.

• 28 september 13:38

Vårdcentraler börjar vaccinera mot covid-19 på vissa orter

Från och med 1 oktober börjar vårdcentralerna i Flen, Gnesta, Mariefred, Strängnäs, Trosa och Vingåker vaccinera mot covid-19. Samtidigt fasas de privata mottagningar på orterna ut.

• 20 september 11:30

Digitala föreläsningar om ungdomars hälsa under hösten

Liv & hälsa ung har genomfört enkätundersökningar om barn och ungdomars hälsa sedan 2004, som har publicerats i olika sammanhang och även varit underlag för analyser och forskning. Under hösten kommer en del av resultaten att redovisas under fem digitala entimmes-föreläsningar med olika teman.

Föregående