Aktuellt - samverkanswebben

• 14 januari 13:03

Vaccinationsstart för personer med hemtjänst och hemsjukvård

Från och med nästa vecka, vecka 3, startar Region Sörmland vaccinationen mot covid-19 av personer med hemsjukvård och hemtjänst på vårdcentralerna i länet. Vaccinerbjudandet gäller även de som bor tillsammans med någon som har hemtjänst eller hemsjukvård samt personer över 90 år.

• 8 januari 12:58

Över 2000 vaccinerade i Sörmland

Just nu pågår vaccination av boende på länets äldreboenden och personal som arbetar på äldreboende och inom hemtjänst. Den 7 januari hade 2285 sörmlänningar vaccinerats.

• 30 december 12:59

Planering för vaccinering särskilda boenden för äldre

I veckan har Region Sörmland fått en ny leverans av vaccin mot covid-19. Vaccineringen fortsätter på särskilda boenden för äldre under vecka 53, 1 och 2. Under vecka 2 planeras alla som bor på särskilda boenden för äldre ha fått sin första vaccindos.

• 21 december 16:00

Provtagning av kommunal vårdpersonal på provtagningsstation

För att säkra upp bemanningen inom kommunal vård och omsorg erbjuder Region Sörmland nu låsta tider för provtagning av kommunal vård- och omsorgspersonal på våra provtagningsstationer.

• 18 december 14:56

Vaccination mot covid-19 i Sörmland

Vaccineringen mot covid-19 i Sörmland kommer att genomföras i olika faser utifrån folkhälsomyndighetens rekommendationer. I fas 1 prioriteras personer som bor på särskilda boenden för äldre eller har hemtjänst samt personal inom äldreomsorg, hälso- och sjukvård och övrig omsorgspersonal som arbetar nära personer enligt ovan. Vaccineringen startar på särskilda boenden för äldre där vårdcentralerna kommer att stötta kommunerna med det praktiska förfarandet. Tillgången till vaccin avgör hur snabbt det går att erbjuda vaccinet till fler.

Föregående