Akutmottagningens nya entré på Samlingsvägen 1.

Akutmottagningens nya entré på Samlingsvägen 1.

26 februari 2024

Nu flyttar akutmottagningen på Nyköpings lasarett

Akutmottagningen på Nyköpings lasarett förbereder sig för en stor förändring när de nu flyttar till nya, moderna lokaler. Med ökad yta och bättre anpassning för olika vårdbehov strävar de efter att skapa en trygg och välkomnande miljö för patienter och deras anhöriga.

– Det vi ser fram emot mest är att vi får en större yta och fler undersökningsrum. Vi får en bättre översikt och bättre flöden med de nya lokalerna. Det kommer att underlätta för oss i personalen att fokusera på patientvården, säger Johan Lönnvik, gipstekniker och undersköterska på akutmottagningen på Nyköpings lasarett.

Bättre anpassat för olika vårdbehov

Utöver ett ökat antal undersökningsrum och nya övervakningsplatser finns också nya områden specifika för olika typer av vårdbehov. Ett nytt väntrum och utrymme för barn och deras anhöriga, samt separata rum för infektionspatienter och anhöriga som behöver ta farväl av sina nära och kära gör vistelsen lättare för dem som besöker akutmottagningen.

– Det ska kännas tryggt att komma som patient till akutmottagningen. Våra nya lokaler möjliggör nya arbetssätt som främjar effektivitet och patientvård. Genom snabbare triagering och flera observationsplatser strävar vi efter att minska vårdtider och skapa en tryggare miljö för våra patienter, där de kan få den vård de behöver och snabbt återgå till sin vardag, säger Karin Svalgård, verksamhetschef för akutkliniken på Nyköpings lasarett.

När flyttar akutmottagningen?

Onsdag 28 februari klockan 07.15 öppnar akutmottagningen i de nya lokalerna på Samlingsvägen 1.

Kika in i våra nya lokaler

Följ med Linda, Aya och Maria när de visar upp lokalerna och berättar med om den kommande flytten!

 
J6RJ