SITHS eID på privata datorer

För att SITHS-kortet (eTjänstekort utfärdat av Region Sörmland) ska fungera, måste SITHS eID finnas installerat på datorn där kortet skall användas. Dessutom krävs en godkänd kortläsare.

Klicka på aktuell länk för Windows respektive Mac nedan och klicka vidare på aktuell nedladdningslänk på sidan som öppnas. Välj sedan "Kör" för att ladda ner programmet. När programmet är nerladdad följer du instruktionerna under installationen. 

  • Ladda ner SITHS eID för Windows
    På sidan du kommer till finns en tabell med nedladdningslänk för SITHS eID för Windows. Välj länken som heter "SITHS eID-app för Windows – MD – x.x" där x.x står för versionsnummer som ändras löpande. Klicka på länken för att ladda ner programmet.

  • Ladda ner SITHS eID för Mac
    På sidan du kommer till finns en tabell med nedladdningslänk för SITHS eID för Mac. Klicka på länken för att ladda ner programmet.

En godkänd kortläsare krävs för att använda SITHS-kortet. Kortläsare beställs via din objektspecialist (IT-samordnare) enligt ordinarie rutin. Ange att beställningen gäller en extern kortläsare till en privat dator. Kortläsaren skickas till arbetsplatsen. När kortläsaren är inkopplad är datorn klar för att använda SITHS-kort.

SITHS-kortet skall sitta i kortläsaren innan du klickar på länken nedan.

Uppdaterat: 16 april 2024
UY67