Åtkomst utanför regionens nätverk

Du som är anställd i Region Sörmland eller i en verksamhet med avtal kan komma åt våra databaser och prenumerationer var du än befinner dig.

För att komma åt vissa av regionens databaser utanför intranätet krävs inloggning. Det gäller till exempel BrowZine, CINAHL, PsycINFO och Cochrane.

e-Sök och PubMed är öppna att söka i, men vill du komma åt artiklar ur Region Sörmlands prenumerationer behöver du logga in.

Tänk på att använda de länkar till databaserna som finns på Sjukhusbibliotekens webbsidor. Då länkas du automatiskt när du behöver logga in.

Inloggningsuppgifter

Anställd i Region Sörmland

För att få tillgång till Sjukhusbibliotekens e-tjänster utanför Region Sörmlands nätverk loggar du in med ditt vanliga inlogg, det som du använder för att logga in på en dator eller på din e-post inom Region Sörmland. Är du osäker på dina inloggningsuppgifter, kontakta din IT-samordnare.

Vi har också ett dokument med detaljerade instruktioner för att komma åt artiklar hemifrån.

På vår YouTube-kanal Sjukhusbiblioteken Sörmland visar vi bland annat hur du kommer åt artiklar hemifrån.

Anställd i verksamhet med avtal

Anställda i verksamheter som har avtal med Region Sörmland kan också få tillgång till Sjukhusbibliotekens e-tjänster och prenumerationer. Ansökan sker via formulär som du når via Sjukhusbibliotekens e-tjänster för privata vårdgivare. Räkna med att det kan ta upp emot en vecka för ansökan att behandlas. Därefter kan du logga in för att få tillgång till våra databaser och artiklar.

Sjukhusbibliotekens e-tjänster

Innehållsansvarig: Anna Videfrost
Uppdaterat: 1 augusti 2023
T55N