Sjukhusbiblioteken i Sörmland

Välkommen till Sjukhusbiblioteken i Sörmland. Vi finns på Mälarsjukhuset i Eskilstuna, Nyköpings lasarett samt på Kullbergska sjukhuset och Regionsjukhuset Karsudden i Katrineholm.

Aktuellt

Viktig information med anledning av covid-19

För att minska risken för smittspridning av Covid-19 håller sjukhusbiblioteken i Sörmland stängt för studenter, patienter och anhöriga. Anställda inom regionen kommer fortsatt in i biblioteken med kort och kod. Bibliotekarier bemannar inte biblioteken, men nås säkrast på mejl.

Just nu sker vaccination mot Covid-19 på sjukhusbiblioteket i Nyköping. Vi ber er därför visa extra hänsyn till varandra när ni besöker biblioteket!

Tillfälligt förändrade reservationsrutiner på grund av pandemin

Regionanställda och anställda i verksamheter med avtal kan reservera böcker. I övrigt pausar vi tillfälligt möjligheten att reservera. Har du en reservation sen tidigare pausas den men du står kvar i kön.

Regionanställda kan komma in i biblioteken med e-tjänstekort och kod för att låna och hämta reserverade böcker. Tänk på att hålla avstånd och följa rekommendationer. Om du som regionanställd hellre vill ha reserverade böcker skickade direkt till din arbetsplats, hör av dig till oss på Skyddad adress med internpostadressen till din arbetsplats.

Just nu kan det ta lite längre tid att få en reserverad bok än i vanliga fall.

Prioriterat snabbspår för covid-19 relaterade informationsfrågor

Vi prioriterar artikelbeställningar och sökuppdrag relaterade till pandemin. Märk ditt mejl, din artikelbeställning eller ditt sökuppdrag med "covid-19".

En klinisk bibliotekarie kan delta i covid-19 relaterade processer eller möten ni själva väljer. Bibliotekarien kan fånga upp informationsfrågor, göra sökningar och omvärldsbevakningar för att sen återkoppla med resultat. Läs mer om sökuppdrag och klinisk bibliotekarie.

Läs mer om covid-19 på vår plattform för snabbspår, information och länkar.

Innehållsansvarig: Anna Videfrost
Uppdaterat: 16 april 2021
8YQN