Sjukhusbiblioteken i Sörmland

Välkommen till Sjukhusbiblioteken i Sörmland. Vi finns på Mälarsjukhuset i Eskilstuna, Nyköpings lasarett samt på Kullbergska sjukhuset och Regionsjukhuset Karsudden i Katrineholm.

Aktuellt

Prioriterat snabbspår för covid-19 relaterade informationsfrågor

Vi inför nu ett snabbspår där vi prioriterar artikelbeställningar och sökuppdrag relaterade till pandemin. Märk ditt mejl, din artikelbeställning eller ditt sökuppdrag med "covid-19".

En klinisk bibliotekarie kan också delta i covid-19 relaterade processer eller möten  ni själva väljer. Bibliotekarien kan då fånga upp informationsfrågor, göra sökningar och omvärldsbevakningar för att sen återkoppla med resultat.

Läs mer om covid-19 på vår plattform för snabbspår, information och länkar.

Viktig information med anledning av covid-19

För att minska risken för smittspridning av Covid-19 håller sjukhusbiblioteken i Sörmland öppet för Regionanställda men stängt för allmänhet och anhöriga från och med 1 april. För närvarande ser vi över öppettider för studenter, om du som student vill hämta reserverade böcker hänvisar vi dig till att boka en tid via vår e-post. Anställda inom regionen kommer fortsatt in med kort och kod och kan hämta reserverad litteratur och låna som vanligt

Har du svårt att återlämna böcker för tillfället?

  • Logga in i bibliotekskatalogen, det kanske är möjligt att låna om dina böcker.
  • Någon annan kanske kan återlämna dina böcker, det går bra att lämna böcker i våra återlämningslådor precis som vanligt.
  • Det går också bra att posta böcker, använd gärna vadderat kuvert. Adresser hittar du under fliken öppettider och kontaktuppgifter.
  • Är det omöjligt för dig att låna om eller återlämna dina böcker just nu, kontakta oss genom att maila eller ringa 016 - 104747.
Innehållsansvarig: Anna Videfrost
Uppdaterat: 6 november 2020
2CB6