Sjukhusbiblioteken i Sörmland

Välkommen till Sjukhusbiblioteken i Sörmland. Vi finns på Mälarsjukhuset i Eskilstuna, Nyköpings lasarett samt på Kullbergska sjukhuset och Regionsjukhuset Karsudden i Katrineholm.

 

Sök, reservera och låna om böcker 

Via länken till bibliotekskatalogen ovan hittar du böcker och andra medier som finns på biblioteket. Här kan du söka, låna om och reservera böcker och även se våra nyinköpta titlar.

Ny bibliotekskatalog

Snart byter vi biblioteksystem och bibliotekskatalog. För dig som lånar innebär det att du får en mer användarvänlig sida att söka efter böcker på. Det innebär också att du tyvärr inte kommer kunna söka, reservera eller låna böcker under dagarna vi byter bibliotekssystem 9-14 juni. Våra digitala resurser, databaser, e-böcker och artiklar kommer du åt som vanligt.

Den 15 juni öppnar vi med ett nytt bibliotekssystem. Du kommer att kunna hitta länken till vår nya bibliotekskatalog här. Välkommen!

Film om forskning på Centrum för klinisk forskning

Sjukhusbiblioteken och Centrum för klinisk forskning

Sjukhusbiblioteken är en del av Centrum för klinisk forskning. Tillsammans arbetar vi för att stärka Region Sörmlands vetenskapliga kompetens. Vårt uppdrag är att göra forskning, kunskap och evidens tillgänglig för regionens medarbetare. Hos oss kan du bland annat få hjälp med informationssökning och referenshantering. För dig som är anställd i Region Sörmland, eller i verksamhet som har avtal med regionen, erbjuder biblioteket också sökuppdrag men kan också delta som kliniska bibliotekarier på möten och kliniker.

Regionanställda kan komma in i biblioteken med e-tjänstekort och kod för att låna och hämta reserverade böcker. 

Innehållsansvarig: Anna Videfrost
Uppdaterat: 2 juni 2023
J2TM