Sjukhusbiblioteken i Sörmland

Välkommen till Sjukhusbiblioteken i Sörmland. Vi finns på Mälarsjukhuset i Eskilstuna, Nyköpings lasarett samt på Kullbergska sjukhuset och Regionsjukhuset Karsudden i Katrineholm.

Aktuellt

Prioriterat snabbspår för covid-19 relaterade informationsfrågor

Vi inför nu ett snabbspår där vi prioriterar artikelbeställningar och sökuppdrag relaterade till pandemin. Märk ditt mejl, din artikelbeställning eller ditt sökuppdrag med "covid-19".

En klinisk bibliotekarie kan också delta i covid-19 relaterade processer eller möten  ni själva väljer. Bibliotekarien kan då fånga upp informationsfrågor, göra sökningar och omvärldsbevakningar för att sen återkoppla med resultat.

Läs mer om covid-19 på vår plattform för snabbspår, information och länkar.

Viktig information med anledning av covid-19

För att minska risken för smittspridning av Covid-19 håller sjukhusbiblioteken i Sörmland öppet för Region Sörmlands personal men stängt för allmänhet, anhöriga och studenter från och med 1 april.

Det innebär tyvärr att du inte kan reservera, hämta reservationer eller låna böcker just nu. Är du student så hänvisar vi dig till det lärosäte där du är registrerad.

Anställda inom regionen kommer fortsatt in med kort och kod och kan hämta reserverad litteratur och låna som vanligt.

Vi hoppas på förståelse för situationen. Ovanstående gäller tills annat meddelas via våra webbsidor.

Har du svårt att återlämna böcker för tillfället?

  • Logga in i bibliotekskatalogen, det kanske är möjligt att låna om dina böcker.
  • Någon annan kanske kan återlämna dina böcker, det går bra att lämna böcker i våra återlämningslådor precis som vanligt.
  • Det går också bra att posta böcker, använd gärna vadderat kuvert. Adresser hittar du under fliken öppettider och kontaktuppgifter.
  • Är det omöjligt för dig att låna om eller återlämna dina böcker just nu, kontakta oss genom att maila eller ringa 016 - 104747.
Innehållsansvarig: Anna Videfrost
Uppdaterat: 10 augusti 2020
PXP4