AT-läkare i landstinget Sörmland

AT hos oss

Du som AT-läkare inom Region Sörmland är viktig för oss! Vi strävar efter att så många AT-läkare som möjligt ska stanna kvar inom Region Sörmland efter slutförd AT.

Vår målsättning är att du som AT-läkare i Region Sörmland ska få en klinisk utbildning av hög kvalitet. Du ska få möjlighet att ta ansvar med gott handledar- och bakjoursstöd. Vi har en AT-organisation med AT-chefer, AT-studierektorer samt administratörer som arbetar med att bidra till din utbildning. AT-enheten arbetar aktivt med AT-utvärderingar bland annat via APT och engagerade AT-råd.

Region Sörmland har fyra sjukhus och 18 Regionsdrivna vårdcentraler som är fördelade på nio kommuner i länet.

På tre av sjukhusen finns möjlighet att söka AT-utbildning: Kullbergska sjukhuset i Katrineholm, Mälarsjukhuset i Eskilstuna och Nyköpings lasarett.

Vi söker AT-läkare två gånger per år. Var gärna tidigt ute med ansökan. Vi kallar löpande till intervju under ansökningstiden.

Här hittar du annonsen

Ansökningstiden är i år från måndag v.8 2020-02-17 till onsdag v.11 2020-03-11. Våra intervjudagar för Nyköping kommer att ligga 2020-03-09 samt 2020-03-12 till 13.


Välkommen att söka AT hos oss!

Innehållet på våra sidor är i de flesta fall skräddarsytt utifrån vilket sjukhus som tjänstgörningen sker på. Exempel på sådant som du kan ta del av är föreläsningsscheman, utbildningar under AT, information kring legitimation samt kontaktuppgifter.

Välj ditt sjukhus

Våra sjukhus får fina placeringar och omdömen i årets AT-ranking

Flera kliniker har drivit ett framgångsrikt förbättringsarbete och det är roligt att se detta även i rankingen. Våra AT-läkare är våra framtida specialistläkare och det är viktigt att de får en bra utbildning och trivs i regionen, säger Magnus Johansson, divisionschef medicin, Region Sörmland. Alla AT-läkare har haft möjlighet att utvärdera och betygsätta sin AT-tjänstgöring i SYLF's (Sveriges Yngre Läkares Förening) årliga enkätundersökning. Sammanställningen visar att Nyköpings lasarett går framåt 17 placeringar till plats 12 på listan och Kullbergska sjukhuset i Katrineholm klättrar 22 steg upp till plats 43. Mälarsjukhuset i Eskilstuna återfinns på plats 32 av 67.

Uppdaterat: 17 februari 2020
CXQ1